Consells que cal tenir en compte per la vacunació

Consells que cal tenir en compte per la vacunació

1. Abans de vacunar un animal, primer l’hem d’haver desparasitat, tant internament com externament. El nostre gos no tindrà una bona resposta immunitària contra les malalties que el vacunem si té paràsits interns o externs. Així mateix, tampoc no s’ha de vacunar cap animal que mostri símptomes de la malaltia.

2. Cal respectar les quarantenes. En aquest sentit, no s’han de posar els cadells en contacte amb altres gossos fins que no tinguin una quantitat suficient de defenses. Així, si traiem el gos al carrer quan encarano està ben vacunat, cal portar-lo als braços, sense que toqui el terra.

3. Cal respectar els terminis de les vacunes. Si al nostre cadell li posem la primera vacuna polivalent però no li posem la dosi de reforç següent, la vacuna no servirà per a res i serà com si no l’haguéssim vacunat.

4. Si es pensa viatjar, cal tenir en compte que cada país té unes vacunes obligatòries i s’ha de demostrar que l’hem vacunat mitjançant un passaport.

5. Depenent d’on hagi de viure la nostra mascota, hi ha vacunes que no són obligatòries però ens poden ser útils, per exemple, la vacuna contra la leishmaniosi. Aquesta vacuna protegeix el nostre gos contra un paràsit que inocula la femella d’un mosquit del gènere Phlebotomus. Aquest mosquit és molt freqüent a Catalunya 1, especialment, en zones humides com la Garrotxa. Clàssicament protegíem els nostres gossos amb collars repel•lents (Scalibur o Seresto), però cada vegada va guanyant més terreny la vacunació. Actualment es pot aconseguir una bona immunització contra aquest mosquit vacunant els gossos a partir dels 6 mesos, amb una sola dosi i amb una revacunació anual.

Tots volem el millor per a la nostra mascota; per això, consulteu qualsevol dubte que tingueu sobre això al vostre veterinari, segur que us respondrà encantat!